DE KUNST VAN YOGA

icoontje

Geluk & welzijn
Yoga helpt u gezond te blijven en geeft ons het gevoel van geluk en voldoening. Het leert ons de energievoorraden in ons lichaam aan te boren, zodat we van binnenuit gezond en gelukkig worden. Yoga houdt het lichaam jeugdig en gezond en de geest helder. De regelmatig uitgevoerde oefeningen bestrijden de gevolgen van veroudering, ongezonde leefgewoonten en fysieke en/of psychische overbelasting.

Stress verminderen en voorkomen
Het moderne leven is een jachtig. Veel mensen klagen over stress, hoewel niet alle stress slecht is. Lichte stress kan de prestaties verhogen. Gevaarlijk wordt het als we te veel van onszelf eisen en daar te lang mee doorgaan. We plegen dan roofbouw op ons lichaam, dat letterlijk uitgeput raakt. De eerste symptomen van overmatige spanning zijn vaak prikkelbaarheid en rugpijn. Andere verschijnselen van te grote stress zijn gevoelens van neerslachtigheid, kortademigheid, en concentratieproblemen. Yoga kan een rol spelen bij het bestrijden van deze symptomen. Het gaat in de eerste plaats om oefeningen die ontspannend zijn voor het lichaam, de geest en de emoties. In de tweede plaats dienen oefeningen die het lichaam soepeler maken om spanning in de spieren te voorkomen of te verlichten. In de derde plaats helpt diep, gecontroleerd ademen tijdens het aannemen van de verschillende yogahoudingen tegen kortademigheid en andere ademhalingsmoeilijkheden die het gevolg zijn van stress. Het helpt om een staat van emotionele stabiliteit te bereiken en te behouden, want de ademhaling is nauw verbonden met de geestestoestand.

Yoga is geschikt voor alle leeftijden en lichaamscondities. Een goede conditie is geen voorwaarde, want de oefeningen kunnen op elk niveau worden uitgevoerd.

Wil je meer weten?
Bel of mail gerust, ik sta je graag te woord!
Alice de Jong
(06 37307489)
info@artofyoga.nl

de kunst van yoga 600x400 6517